Dejavnik luksuza pri izbiri pohištva

Dejavnik luksuza pri izbiri pohištva

04/06/2019 Off By Uredništvo

Pri izbiri pohištva upoštevamo celo vrsto dejavnikov, ki v končni fazi ponujajo zadovoljstvo pri uporabi. Med temi je gotovo tudi luksuz, ki včasih pride bolj do izraza, včasih manj. V nekaterih primerih se sploh ne smemo orientirati glede na prestiž kosov pohištva, v drugih primerih pa je to zelo zaželena lastnost.

Luksuzno pohištvo

Najboljši primer luksuza je bržkone usnjena sedežna garnitura, ki hkrati tudi ponazarja, da ne gre le za prestiž brez kakršnekoli druge funkcionalnosti. Resda usnje velja za prestižen material, ki doda pohištvu poseben čar, dodaja pa tudi povsem uporabne odlike. Usnjena sedežna garnitura izgleda čudovito, poleg tega je vzdržljiva in odporna na razne grožnje, ki lahko hitro uničijo drugo pohištvo. Usnje je dokaj lahko čistiti in zanj skrbeti, čeprav seveda potrebuje nekaj posebne pozornosti. Zanesemo se lahko na to, da nam bo usnjena sedežna garnitura odlično služila skozi dolga leta, kar tudi upravičuje ceno. Zaradi samega prestiža se ni smiselno odločiti za drago garnituro, gotovo pa je smiseln nakup dragega pohištva, če s tem dobimo tudi vse druge odlike.

Funkcionalnost brez luksuza

V nekaterih primerih je veliko bolj smiselno upoštevati le funkcionalnost, na luksuz pa pozabimo. Morda sploh nimamo izbire. Zložljivi stoli recimo ne dopuščajo posebnega luksuza, saj morajo biti v prvi vrsti funkcionalni in uporabni. Veliko bolj šteje učinkovit mehanizem in priročno pospravljanje, v poštev pride tudi teža materialov in splošna odpornost oziroma življenjska doba. Poleg tega se zložljivi stoli pogosto izbirajo predvsem glede na ceno, ki je pomemben dejavnik in ne dopušča veliko priložnosti za luksuzne dodatke. Seveda so tudi zložljivi stoli na voljo v različnih izvedbah, med katerimi lahko nekatere ponujajo nekoliko boljšo izkušnjo pri uporabi, a to je le redko primarni namen pri izbiri in nakupu. Preprosto pridejo v poštev drugi dejavniki, ki se tudi dejansko izkažejo za pomembnejše.