Cenovno dostopni igričarski prenosniki

Cenovno dostopni igričarski prenosniki

08/19/2018 Off By Uredništvo

Gaming računalnika ni enostavno spraviti v kompaktno ohišje, saj so napredne komponente prevelike in preprosto preveč zmogljive, da bi jih lahko ukrotili na tak način – tudi, če komponenta s prostornino ne presega omejitev prenosnega ohišja, povzroči veliko težav s svojimi zahtevami po hlajenju in stalnem dotoku električne energije, kar je pri prenosniku problem. Posledično so gaming prenosniki dragi, pravzaprav kar znatno dražji od namiznih računalnikov primerljive zmogljivosti. ASUS ROG in drugi priznani igričarski prenosniki od kupcev zahtevajo kar nekaj tisočakov, lahko tudi pet ali več, kar je seveda precejšnja investicija. Lahko pa se poslužimo cenejših izdelkov, čeprav brez kompromisov seveda ne bo šlo.

Najlažje je, da dalje pobrskamo po serijah igričarskih prenosnikov in najdemo cenejše modele. ASUS ROG skriva pod svojo oznako tudi nekoliko manj zmogljive gaming prenosnike, ki bodo kljub malenkost osiromašeni konfiguraciji še vedno zmogli poganjati sodobne video igre. Na ta način lahko takoj prihranimo, medtem ko ni nujno, da bo zmogljivost računalnika trpela oziroma da ne bomo zadovoljni s končno izkušnjo.

Lahko pa v lovu za ugodnimi cenami pobrskamo po ponudbi drugih proizvajalcev. ASUS ROG je znana in prestižna znamka, ki cilja izključno na igričarje – s tem je lahko tudi dražja in morda ne ponuja najboljšega razmerja med ceno in zmogljivostjo. Razer prenosnik bo verjetno smiselna alternativa, spet pa je vredno preveriti različne modele v ponudbi. Razer prenosnik je na voljo v različnih izvedbah in bo navdušil predvsem tiste, ki iščejo nekoliko dostopnejšo ceno. Pravzaprav so igričarski prenosniki te znamke presenetljivo ugodni, ne da bi morali za nizko ceno žrtvovati odločilno zmogljivost vgrajenih komponent. Seveda tudi Razer prenosnik za zagrizene ljubitelje video iger ne bo ravno poceni, lahko pa na ta način pridemo do zajetnega prihranka. Ni nujno, da se omejimo na to znamko – tudi drugi proizvajalci morda ponujajo ugodne igričarske prenosnike.