Brezhiben tisk v večjih nakladah

Brezhiben tisk v večjih nakladah

08/01/2020 Off By Uredništvo

Večje naklade seveda pomenijo tudi višjo ceno, kar pa ni razlog za pretirano varčevanje – tudi pri večjih projektih je treba namreč na prvo mesto postaviti kakovost, saj lahko le tako pridemo do tiskovin, ki se bodo tudi v praksi odlično obnesle. To velja predvsem za izdelke, ki imajo kak komercialni namen, to so recimo nalepke in plakati.

Za tisk plakatov so značilni različni izzivi, ki jih moramo rešiti hkrati. Pogosto gre za dokaj zahtevne barvne motive z mnogimi detajli, včasih tudi spremembami med posameznimi natisi. Poleg tega imamo opravka z večjimi formati oziroma dimenzijami, kar je že samo po sebi nekoliko zahtevnejše. Za nameček pa pričakujemo, da se bodo plakati dobro znašli tudi na udaru dežja in drugih vremenskih vplivov.

Tako mora biti tisk plakatov še posebej kakovosten, da lahko dobimo dober končni izdelek. Odvisno od teh zahtev se za tisk plakatov izbere ustrezna tehnika, saj univerzalne rešitve ni – dober tiskar se bo na podlagi zahtev in želja odločil za tisto rešitev, ki bo ponudila kar najboljši rezultat. Vsekakor lahko pričakujemo odlične plakate, če le ne skoparimo pri izbiri tiskarja.

Izdelava nalepk je lahko še zahtevnejša, saj imamo veliko več variacij. Plakati so resda veliki, a običajno ustrezajo nekim standardnim dimenzijam in so skoraj vedno pravokotni. Nalepke se izdelujejo v različnih oblikah in poljubnih velikostih, prav tako morajo omogočati lepljenje na različne materiale. Skleniti je treba bistveno več pomembnih odločitev, zato je izdelava nalepk lahko kar velik izziv. Poleg tega imamo spet opravka z zahtevnimi barvnimi motivi, ki morajo biti še bolj dovršeni – gre za manjše motive z raznimi detajli, ki morajo biti tudi ob pogledu od blizu jasno vidni. Prav tako ima tudi izdelava nalepk to značilnost, da običajno poteka v večjih nakladah, tako da ne bo šlo brez ustrezne opreme in profesionalne izvedbe. 

Sitotisk je tehnika tiskanja

Sitotisk je tehnika tiskanja, pri kateri si strokovnjaki dobivajo kar najboljše slike s pomočjo svetlobe in s pomočjo sita. V kolikor vas zanima več o tehniki sitotisk, si lahko več preberete na internetu, saj lahko tam najdete veliko zanimivih člankov in besedil, v katerih je tehnika sitotiska bolj natančno predstavljena. Poleg tega lahko najdete tudi pozitivne in negativne lastnosti te tehnike. Seveda pa so poleg tega napisani tudi različni ponudniki takšnih storitev. Tam si lahko ogledate tudi različne ponudbe, pošljete povpraševanje ali pa se preprosto pozanimate o tehniki sitotisk.

V kolikor si želite izdelkov tiskanih po tehniki sitotiska, potem obstaja veliko trgovin in podjetji, ki to omogočajo. Zardi tega se lahko glede vprašanj obrnete na njih, ti vam bodo z veseljem pomagali in vam tui svetovali. Poleg tega pa jih lahko povprašate tudi za ceno tiska.

Torej v kolikor vas zanima tehnika sitotisk potem si več preberite na internetu ali pa se posvetujte s strokovnjaki na tem področju, ki vam bodo z veseljem svetovali.

Kaj pravzaprav je digitalni tisk?

Digitalni tisk je vrsta tiska, kjer s vaše naročilo, lahko je to slika, letak reklama prav za prav katera koli stvar, natisne direktno iz datoteke. Ta datoteka je lahko poslana ali prinesena na zunanji shrambi, pri tem se seveda porabi veliko manj papirja in je zaradi tega tudi nekaj manj stroškov in poleg tega varčujemo na okolju.

Digitalni tisk je zagotovo prihodnost tiska, saj je tudi izjemno kakovosten, to je zaradi današnjih fotoaparatov in seveda tehnologije. Poleg tega pa je tudi cenejši in okolju bolj prijazne, kar je zagotovo prednost.

V kolikor vas zanima več o digitalnem tisku, si vse podrobnosti poglejte na internetu, kjer lahko tudi najdete tudi seznam prodajalen, ki ga omogočajo. V kolikor pa vas zanima še več, pa si se posvetujete s strokovnjaki na tem področju, ki vam bodo zagotovo pomagali.

Spletne strani

Večji projekti v profesionalni tiskarni

Profesionalne tiskarne imajo veliko dela, saj je po njihovih storitvah tudi veliko povpraševanja. Tisti, ki imajo široko ponudbo, bodo stalno zaposleni z zelo raznolikimi projekti, prav tako pa lahko veliko dela zahteva že eno samo naročilo, če gre za kak večji obseg ali kakšne posebne zahteve.

To se lahko izkaže že v čisto osnovnem primeru. Fotokopiranje imamo recimo za osnovno storitev, ki jo ponuja vsaka tiskarna. V resnici gre lahko tudi pri tem za zahtevne projekte, ki se jih bodo lahko z dobrim uspehom lotili le profesionalni tiskarji. Pri kopiranju gre namreč pogosto za velike naklade, predvsem pri tiskanju kakšnih oglasnih materialov ali tiskanih sporočil. Da bi lahko tak projekt uspešno izvedli, mora biti tiskarna opremljena z zmogljivimi napravami, ki bodo kos velikim obremenitvam. Fotokopiranje torej ni le priprava kakšne kopije ali dveh, temveč pogosto vključuje veliko dela. Seveda pa gre po drugi strani za tehnično dokaj enostavno opravilo, tako da pridejo do izraza specializirane naprave, ki ponujajo kar najboljši učinek. Rezultat je zanesljivo fotokopiranje pri profesionalnih ponudnikih, ne glede na naklade.

Včasih pa večji projekti vključujejo kakšne večje izzive, na primer tiskanje na zahtevne materiale ali neravne površine. Za takšne projekte se običajno uporablja tampotisk, ki se lahko v takšnih primerih zelo dobro obnese. Gre za tisk z mehko blazinico, ki se odlično prilagodi vsem površinam. Tako se lahko tampotisk uporablja tudi za tiskanje na neravne površine in različne materiale. Gre za priljubljeno rešitev pri izdelavi raznih promocijskih izdelkov, recimo vžigalnikov in pisal. Da bi lahko zagotovili kar najboljši rezultat, pa moramo motiv dobro pripraviti, še posebej če gre za kakšne večje motive z enobarvnimi ploskvami. Tampotisk se odlično obnese pri tiskanju detajlov, tudi na manjših površinah, za večje motive pa ni tako primeren. Vseeno je ta tehnika seveda zelo pogosto v uporabi pri večjih projektih.