Brez kompromisov pri nadzoru dostopa

Brez kompromisov pri nadzoru dostopa

10/18/2019 Off By miskonwap

V mnogih okoljih moramo biti zelo previdni pri tem, komu dovolimo dostop do poslopij in komu ne. Do neke mere to velja tudi za stanovanjske objekte, a še bolj je nadzor kritičen pri poslovnih stavbah ter gospodarskih oziroma industrijskih poslopjih, včasih pa tudi na kakšnih oddaljenih lokacijah, kjer ne moremo biti stalno prisotni. V vseh teh primerih je pomembno, da uspešno preprečimo dostop nepovabljenim vsiljivcem, hkrati pa ne oviramo tistih, ki so do dostopa povsem upravičeni.

Najbolje se v tej vlogi obnesejo napredna industrijska vrata, ki jih je mogoče dopolniti z raznimi senzorji in mehanizmi. Na ta način ohranimo popoln nadzor nad tem, kdo je pripeljal ali prikorakal do vrat, kar sami se lahko odločimo, ali bomo vstop odobrili ali ne, ali pa to nalogo zaupamo avtomatiziranemu sistemu. Industrijska vrata dopuščajo različne prilagoditve, s katerimi lahko dosežemo idealen učinek.

Ni nujno, da so industrijska vrata posebej napredna ali dovršena. Pogosto se v takšni vlogi odlično obnesejo povsem navadna dvoriščna drsna vrata, ki podobno vlogo opravljajo pri nadzorovanju dostopa do domačega dvorišča. Pri tem so dvoriščna drsna vrata lahko zelo zanesljiva in v veliko korist stanovalcem, tudi če jih ne opremimo s posebej napredno tehnologijo. Pogosta je uporaba mehanizmov za avtomatsko odpiranje, pri tem se uporablja senzor, ki zazna prihod znanega vozila, prav tako enostavno pa lahko dodamo možnost upravljanja vrat z daljinskim upravljalnikom ali s fiksno nadzorno ploščo. 

Seveda morajo biti za kar najboljši rezultat tako industrijska vrata kot dvoriščna drsna vrata del zanesljive in kakovostne ograde. Ta je le toliko zanesljiva kot je zanesljiv njen najšibkejši del – naj to ne bodo vrata, a tudi preostanek ograde naj za kakovostjo vrat ne zaostaja preveč. Le tako lahko ohranimo popoln nadzor nad tem, kdo dostopa do ograjenih površin, ne da bi morali v opravilo vložiti preveč dela.