Brez investicije do uspeha na spletu

Brez investicije do uspeha na spletu

04/20/2019 Off By Uredništvo

Brez investicije običajno ne moremo pričakovati uspeha, še posebej ne na spletu, kjer učinkovito opozorilo pred skoparjenjem predstavljajo mnoge neuspele spletne strani, ki razočarajo že s svojo podobo in nato še s funkcionalnostjo – odličen primer pretiranega varčevanja. Veliko bolje je za izdelavo spletne strani izbrati zanesljivega izvajalca ter ga tudi pošteno plačati. Drage so predvsem kompleksnejše spletne strani in trgovine, zato se je pametno s temi stroški seznaniti že vnaprej. A vseeno obstajajo načini, da se velikim investicijam izognemo, pa vseeno ohranimo možnosti za uspeh!

Najem spletne trgovine

Ena izmed možnosti, da se izognemo dragi izdelavi spletne trgovine, je vsekakor ta, da trgovino preprosto najamemo. Pri tem so stroški bistveno manjši, pravzaprav zanemarljivi v primerjavi s ceno nove spletne trgovine, medtem ko lahko še vedno koristimo vse funkcionalnosti trgovine in seveda služimo s prodajo izdelkov.

Cenovno je najem spletne trgovine nedvomno v veliki prednosti pred najemom, pa tudi po funkcionalnostih gre za povsem primerljivo rešitev. Seveda brez kompromisov ne bo šlo – najem spletne trgovine postavlja nekatere omejitve pri urejanju naprednejših nastavitev, prav tako smo omejeni le na en sistem in enega ponudnika. Ni toliko svobode, kar pa za manj zahtevne spletne trgovce ne bo problem.

Spletno poslovanje brez spletne strani

Povsem možno je s spletnim poslovanjem uspeti tudi brez lastnega spletišča. To v neki obliki omogoča oglaševanje na spletu, ki ima sicer veliko raznolikih prednosti. Nenazadnje se lahko oglaševanje na spletu uporablja za trženje dejavnosti, ki s spletom sploh nima veze in tudi ne potrebuje spletne strani.

Prav tako spletne strani ne potrebujemo pri mnogih drugih oblikah trženja. Oglaševanje na spletu še vedno poteka v domačem okolju spletnih strani, lahko pa recimo tržimo izključno preko e-pošte. Seveda takšne oblike trženja niso brezplačne, je pa veliko bolj enostavno in neprimerljivo ceneje vsaj začeti, kot pa bi bilo v primeru izdelave lastne strani.