All on 4 metodo je uporabila tudi moja babica

All on 4 metodo je uporabila tudi moja babica

02/01/2020 Off By Uredništvo

All on 4 metoda je najboljša metoda, za nameščanje fiksne proteze ob izgubi zob. Starejši ljudje imajo v večini primerov nameščeno snemljivo protezo, ki nadomešča vse odpadle zobe. Zobje naših babic v njihovi mladosti niso imeli potrebne higiene in zato so po določenih letih tudi odpadli. Babice in dedki pa so se morali zadovoljiti s snemljivimi nadomestki zob.

All on 4 je revolucionarna metoda, ki je marsikateremu starejšemu povrnila moč in mladost. Ko se je moja babica odpravila do implantologa je bila skeptična, saj ni verjela v njegov uspeh. Seveda si je pred začetkom posega morala sanirati celotno čeljust, ki je bil po točilih letih nošenja snemljive proteze precej v slabem stanju. Po sanaciji pa ji je implantolog namestil 4 implantate na zgornjo čeljust in 4 na spodnjo.

All on 4 je zelo ne invazivna in skorajda ne boleča metoda. Vsi ki so se opogumili in so izbrali to rešitev se strinjajo, da je bila namestitev skorajda neslišna. Zdravljenje je potekalo po načrtu in v kratkem času so dobili željeno fiksno protezo, ki se ni premikala in odpadala med hranjenjem.

Implantat je rešil marsikaterega dedka

Implantat je rešitev za babice in dedke, ki so ostali brez zob. Vsak starejši občan si zasluži kvalitetno življenje v obdobju starosti. To mu lahko nudijo tudi zdravi zobje. A ker je večina starejših svoje zobe izgubila, si lahko pomaga le z namestitvijo implantata, na katerega bo lahko pričvrstil fiksno zobno protezo.

Implantat ni preveč priljubljen in starejši ljudje se ga izogibajo. Šele ko po koncu posega opazijo izboljšanje, so popolnoma zadovoljni s svojo izbiro. Čeprav so morali za implantat plačati, vedo, da se je nakup izplačal in da so s tem naredili dobro naložbo v svoje zdravje ter v svoje počutje, kar pa odtehta vsako ceno.