Napajanje manjših električnih motorjev

Napajanje manjših električnih motorjev

11/04/2019 Off By miskonwap

Električni motorji so zelo vsestranski in se uporabljajo v celi vrsti različnih izdelkov. Ne moremo torej posploševati, saj vsak izdelek postavlja svoje zahteve, ki jim ne moremo povsem natančno slediti niti v sorodnih izdelkih istih proizvajalcev. Ravno zato je seveda pomembno, da za vsak izdelek izberemo točno določeno baterijo.

Tako je recimo iRobot baterija primerna le za robotske sesalnike, ki omogočajo uporabo takšnih baterij. Pa tudi v tem primeru ne moremo biti povsem brezskrbni pri izbiri. Vsaka iRobot baterija ima namreč le omejen nabor izdelkov, katerim ustreza, tako da je ne moremo uporabiti kar v vseh izdelkih te znamke. V ponudbi so različni modeli, ki se uporabljajo v različnih napravah. Čeprav elektromotorji v principu delujejo enako in imajo tudi podobne potrebe oziroma zahteve, lahko napačna iRobot baterija v izdelku povzroči velike težave. Že pri robotskih sesalnikih in podobni opremi je torej pomembno, da se zanesemo le na kakovostne baterije, ki so posebej prilagojene tem izdelkom, še bolj očitno pa je to pri opremi, na katero se bolj zanašamo.

To so recimo motorji, skuterji in skiroji, ki jih vse pogosteje poganjajo električni motorji. Akumulator za skuter je seveda večji od baterij za manjše električne naprave, ravno zato pa je treba izbiri takšne opreme posvetiti še nekaj več pozornosti. Na srečo je akumulator za skuter bržkone že vključen ob nakupu vozila, tako da o tem takrat še ni treba skrbeti, moramo pa biti pozorni na specifikacije te opreme v primeru, da jo želimo nadgraditi, zamenjati ali popraviti. V vsakem primeru se zanašamo le na kakovostne izdelke, ki nas ne bodo pustili na cedilu – na cesti si namreč ne moremo privoščiti okvar ali drugih težav, navsezadnje je možno, da akumulator za skuter povzroči velike nevšečnosti, celo požar ali eksplozijo. Z dobrim izdelkom in primerno uporabo se to seveda ne bo zgodilo.