Brezplačna promocija spletne strani

Brezplačna promocija spletne strani

03/05/2019 Off By miskonwap

Kako svoj spletni posel približati širni internetni publiki? Zelo privlačno in plodno možnost ponuja vsebinski marketing, ki je nova modna muha med tistimi, ki iščejo kar najboljši rezultat pri svojem spletnem nastopu. Gre za razmeroma obsežno področje, ki resda ponuja obilo priložnosti, a tudi kar nekaj pasti – nikakor ne gre za zagotovljen uspeh, a s primernim vložkom dela in časa se da doseči opazen rezultat, morda celo povsem brezplačno.

Vsebinski marketing zadeva trženje s pomočjo uporabnih vsebin, ki privlačijo obiskovalce in jih pretvorijo v stranke. Gre lahko za različne vrste vsebin, predvsem pa se uporabljajo besedila in slike, ki jih je najlažje ustvarjati in obdelovati. Cilj te vrste marketinga je s pomočjo privlačnih vsebin ustvariti zanimanje med ciljno publiko in se uveljaviti med zainteresirano javnostjo na trgu. Internet je idealen kanal za takšno promocijo, treba se bo le posvetiti produkciji in distribuciji vsebin. V končni fazi lahko pričakujemo porast obiskovalcev, spletna stran pa ima seveda tako tudi boljše prodajne rezultate in dolgoročno poslovno rast.

Brezplačno lahko na ta način promoviramo spletno stran tako, da se kar sami lotimo priprave ustreznih vsebin. Žal je to le redko smiselna dolgoročna možnost, saj priprava učinkovitih spletnih vsebin ni enostavna naloga, a za začetek je tudi to lahko povsem dovolj, da med obiskovalci spletne strani zabeležimo porast zanimanja. Vsebinski marketing se v praksi izvaja s pomočjo uporabnih in zanimivih vsebin, ki jih brezplačno delimo med ciljno publiko, da bi zbudili dodatno zanimanje za svoje izdelke in storitve. Vsebine so lahko zajete v e-knjigi, lahko v preprostih blog objavah, morda infografikah ali celo v obliki animacij ali video vsebin. Takšne vsebine ustvarjajo strokovnjaki, ki bodo pri tem delu bistveno uspešnejši, a za osnovno promocijo spletne strani lahko služi tudi vsebinski marketing v lastni režiji, ki lahko odpre potencial za nadaljnje delo.